Homeopati

Ullabo´s Naturprodukter

och

Författarsida


HOMEOPATI

Som Djurhomeopat arbetar man med att bota djuret med mediciner från naturen, och det finns inga biverkningar. Man tar bort orsaken, inte bara symtomet.

Homeopati upptäcktes på 1700-talet av en man som hette Samuel Hahnemann. Han kom på att Kinin uppvisade samma symtom på en frisk människa som symtomen på de som hade malaria. Alltså tänkte han att lika botar liknande, vilket är Homeopatins rättesnöre. Som han sedan utvecklade genom att pröva olika medel.

Tanken är den att man ger ett medel med samma symtom som de man redan har, men man ger medlet i en högre energi än den sjukdomen har, på så sätt ”äter” den fejkade (medlet) sjukdomen upp den riktiga sjukdomen och patienten blir botad. Lika har botat lika.

Själva medlet tillverkas genom att man först gör en modertinktur på t.ex. Slåttergubbe (arnika montana), man tar då växten och lägger den i sprit och låter stå ett tag (ca 3 veckor), sedan späder man denna i vatten, om man skall göra ett medel med styrkan D 30, då tar man 1 del modertinktur till 9 delar vatten skakar (slår) 100 ggr, då har man fått D1, så tar man 1 del av D1 till 9 delar vatten skakar 100 ggr, då har man fått D2, o.s.v. 30ggr. Efter D 24 finns det inget kvar av Slåttergubben i vattnet, det är därför vetenskapsmännen säger att det är ”bara vanligt vatten”, men vi tror att vattnet minns, det gör ett avtryck av Slåttergubben och för vidare detta avtryck i spädningarna och de mångdubblas vid varje spädning, så att ju högre spädning desto mer kraft.   

Alla medel har givits till friska människor och de symtom som visat sig har nogsamt skrivits ned, för att man skall veta vad ett speciellt medel kan användas till. Kul att det någon gång provas på människa först och sedan ges till djur.

Homeopatin är bra på många olika sjukdomar, t.ex. är de alldeles ypperliga akutmedel. Arnica Montana (Slåttergubbe) borde alla ha en burk av hemma vid skador, den hjälper kroppen att absorbera vätska, stoppar blodflöden, lindrar chock, är smärtlindrande, lindrar blåmärken o.s.v. Det finns även bra akutmedel för Influensa, förkylning, stelkramp, fång, mastit. o.s.v. Sedan finns det även medel för kroniska lidanden t.ex. eksem, ledvärk, reumatism, astma, migrän, panikångest, sorg, rädslor, beteenden, osv.

Homeopatins belackare hävdar att alla de människor som blivit friska med homeopatins hjälp beror på placebo effekten (tron verkar allt), men hur förklarar de då att homeopati fungerar alldeles utmärkt på djur, de kan ju inte veta att de får ett litet piller och att de förväntas bli bra av det.  

Hanehmann ansåg att sjukdom är en obalans på individens vitalkraft. Homeopatimedel ger energi till vitalkraften så den kommer i balans och då kan kroppen hela sig själv. Om 10 människor går till en vanlig doktor och alla 10 har sura uppstötningar, svid i magen och diarré, så får alla samma medel.Om samma 10 människor går till en och samma homeopat,( med samma symtom som hos doktorn) så får alla 10 var sitt medel som passar just för honom eller henne.  Ett medel som är så likt just den människan som möjligt, det kallas konstitutionsmedel. För vi är ju inte lika varandra, vi tycker inte lika, t.ex. en del gillar glass, andra inte, en del älskar att var vid havet, andra är rädda för havet osv. och för oss homeopater är allt detta symtom. Så även om man har exakt samma sjukdom, så yttrar sig inte symtomen på samma sätt, eftersom vi är olika. Så en homeopat är väldigt intresserad av sin patient eftersom det är vad den går efter, ett första besök hos homeopaten kan ta mellan 1 till 2 t immar.

FALLBESKRIVNINGAR:

Hanhund. Problem med ledarskapet. Hunden gör som han vill. Kan inte vara själv. Stressar. Diktatorisk. Hysterisk. Rastlös. Kelig. Vill vara med. Mår illa av att åka bil. Matte får i uppdrag att köpa boken Förstå din hund. Phosphorus C200 1 plusdos/dag i max 6 dagar, sluta om det blir någon förändring. Telefonkontakt. Matte gett honom 2 doser, och han har blivit helt förändrad, ligger nu snällt på sängen och väntar tills hon kommer hem, utan att riva lägenheten och störa grannarna. Sitter också snällt i bilen och väntar utan att äta upp inredningen. Lugnare överhuvudtaget, skäller inte på andra hundar på promenaden. Vi avvaktar, men jag har talat med matte om att hon ändå måste träna ledarskap med honom. 

ST Bernardshund som inte går upp i vikt trots att hon äter tills hon blir mätt, men hon äter ej upp all maten hon får. Vräker ej i sig och matvägrar helt 1 dag i veckan. Detta har börjat sedan hon fått 2 st Rabiessprutor. Stressad, tar inte kontakt med andra människor eller djur, men det är ok om någon kommer fram till henne och tar kontakt, snäll, kelig, väldigt beroende av matte, sitter nästan i knäet på henne. I sommar har hon fått bölder under hakan och på läppen på hö sida av mygg och knottbett, de är bättre nu sedan knott och mygg lugnat ned sig. Gillar inte varma rum och sol, vill ligga i skuggan och vara ute, vilket väder det än är.Väldigt snäll och kelig, säger aldrig ifrån till någon utom den andra St Bernhardstiken hemma, henne har hon fått stryk av, den 5 åriga pojken kan göra vad som helst med henne, hon går med på allt.Bestämde mig för att ge Lyssin till att börja med för att neutralisera skadeverkan från Rabiessprutorna. Jag tror att i det här läget så är hennes konstitution Puls, men vi får vänta och se vad lyssinet gör. Ordination: Lyssin C200, 3 piller 1 plusdos x 2 i 5 dagar, telefonkontakt efter 3 dagar.TelefonkontaktMatte ringde och talade om att hunden har börjat äta, hon äter allt som hon får, hon skall ge henne mat 3 ggr om dagen för att se om hon går upp i vikt. Matte skall väga hunden och sedan skall vi höras på telefon om 1 vecka. Telefonkontakt Ringer upp matte. hunden fortfarande bättre äter bra och går upp i vikt. Har blivit mycket gladare och keligare.  Telefonkontakt. Ringer upp matte. hunden äter fortfarande bättre, men har stannat på en vikt nu. Matte skulle vilja se att hon gick upp lite till i vikt. hunden verkar vara en Pulsatilla. Vill inte vara inne när värmen är på i huset. Kelig så att hon nästan kryper under mattes skinn. Snäll så det går till överdrift. Matte börjar att ge hunden Pulsatilla D 200 i morgon  plusdos morgon och kväll i max 5 dagar. Ringer efter 3 dagar. Telefonkontakt Hunden helt frisk och glad, sprallig, lekfull och lugn och harmonisk. Matte helt nöjd och vi avslutar behandlingen. 

Hankatt 3 månader. Trött och annorlunda efter vaccination. Har börjat göra utfall och anfalla familjen. Är ständigt irriterad och går och slår med svansen. Känslig för ljud. Reserverad.  Bits.Dosering: Thuja C30 1 plusdos x 2 i max 6 dagar och matte slutar ge medlet vid minsta förändring. Telefonkontakt efter 3 dagar. Återbesök Blivit bättre men biter lite fortf, fast inte lika hårt. Är fortf rädd för mig, tror att jag är en vet. Får veta att han älskar vatten och sötsaker. Han är obstinat och feg. Går omkring och pratar mycket. Han blir irriterad om man rör vid honom och hatar att man rör hans fötter. Dosering: Phos C200 1 plusdos/dag i max 6 dagar. Skickar också med Phos M för att de skall slippa åka hit om det behövs en högre energi. Matte ringer mig vid förändring eller efter 6 dagar.Telefonkontsakt Han har blivit mycket bättre, bits inte längre och är mycket mer kelig både med matte och övriga familjen och vänner och bekanta. Matte nöjd. Vi avvaktar och matte får höra av sig om det är något. 

Katthona som marsar fast hon är kastrerad, går omkring och skriker. Fick bråck vid kastreringen och fick öppnas igen, fick då AB. Känslig mage. Får lätt tovor i pälsen, speciellt när hon fäller då låssar det päls så hon blir hårlös fläckvis. Är tokig i gurka. Blev biten av orm eller geting och benet svullnade väldigt. Har haft Borelia. Mentalt enl matte, egen, obstinat, nyfiken, feg, rastlös, klumpig, vill ej bli fasthållen.Ger Nat-mur D200 1 plusdos i max 6 dagar, sluta vid förändring för att avgifta efter geting/orm och fästingbett. Telefonkontakt vid förändring eller efter 7 dagar..Telefonkontakt Katten helt tyst, skriker inte längre. Friar med grannens kastrerade hankatt. Är helt som vanligt. Matte nöjd. Vi avslutar behandlingen. 

Halvblodssto. Knottror uppe på ryggen, de är torra och verkar inte ge hästen någon smärta. Sår slår upp på bakbenen strax över hoven, började på vä bak, har nu flyttat över till hö. Benet är svullet, det blir bättre av rörelse, och såret växer utåt, börjar som en femkrona och växer utåt, tappar ej pälsen, men det blir stora sårskorpor som de får pilla bort. Hon är trött i musklerna i framdelen, börjar i nacken och går ända ned i frambenen. Snäll, glad, pigg, medgörlig, lydig, dam som gillar att bli kelad med. Hon har också ett bråkigt knä på hö fram med pålagringar. Jag ger på plats Arnica och Hypericum för att se om det kan hjälpa hennes trötta muskler och knäet. Det skall matte ge 1 plusdos/dag i 5 dagar. Ser hon någon förändring skall hon sluta tidigare. Hon får också Pulsatilla 30, 1 plusdos/dag i max 7 dagar, slutar vid förändring.som konstitutionsmedel för uppföljning. Jag gav henne också rådet att köpa Aloeveras veterinary formula och gelly att spreja på såren på benen och i munvinklarna.Uppföljning efter att hon fått Puls i 4 dagar.Hästen mycket bättre knottrorna nästan borta och hon är mjukare i kroppen. Matte nöjd. 

Varmblodsvallack. Svårt att kissa, vill men kan inte vid tävling, kissar sedan mycket efteråt. Tävlar långdistans. Vet kollat urin ser då kristaller. Svårt att springa nu, kissar mörkt gult efter. Dricker bra ute på vintern. Ödmjuk, snäll, pigg och glad, frusen, gillar vatten, vill inte vara ensam.Inga rädslor. Phosphorus 30C plusdos 1x3 I max 7 dagar. Slutar vid förändring. Telefonkontakt.  Återbesök. Tävlat i helgen utan några som helst problem från kisseriet åt, drack och kissade normalt. Matte nöjd. Vi avslutar behandlingen. 

Blandrastik. Hö höft har dålig skål och det är pålagringar på bägge höfter. Knälederna är utslitna på bägge sidorna. Skakningar som börjar i bakbenen, sedan hela hunden. Dålig känsel i bak från svanskotan och neråt. Kliar sig där. Mörkrädd. Ledsen. Lugn. Snäll. Stor och grov. Bättre av att röra sig sakta.men är värre i starten. Biter sig där det kliar. Eksem. Artrit. Sorg. Calc Carb D 30 1 dos om dagen i max 7 dagar, sluta om det blir någon förbättring. Telefonkontakt om 3 dagar och återbesök.Telefonkontakt Piggare. Gladare. Fortsätter några dagar till med Calc D200.Återbesök Piggare. Gladare. Ingen mörkerrädsla. Snabbare. Vaknare. Klådan bättre men ej helt bra. Vill mera. Matte tycker förbättringen är en 8:a.Fortsätter med Calc M 1 plusdos per dag i max 5 dagar, slutar vid förbättring. Telefonkontakt efter 3 dagar. ÅTERBESÖK Benen mycket bättre. Mindre stel, mindre ont. Eksemet ej bra. Kliar sig. Torr hy med fjäll. Små bölder som brister och det flagar. Flåtig i pälsen. Luktar unket. Älskar grönsaker. Vill inte bada varken inne eller ute. Går i vatten med benen.Bestämmer mig för att ge Phosphorus D30 för att se om vi kan få bort eksemen. Telefonkontakt om 3-6 dagar.Telefonkontakt.Eksemen bättre. Vi avvaktar lite.Telefonkontakt 060104Eksemen bättre, nästan inget kvar. Matte nöjd och vi avslutar denna behandling.

Wippethane. Känslig mage, sedan 3 ½ år då han kom till matte. 2004 blev det värre då med vattendiarré och blod, inga kräkningar. Fått AB och dietmat av vet som tagit massor av blodprov, men hunden får i alla fall dessa diarré anfall ca 1g/halvår. Han blir då tröttare och slöare och ligger mest, vill t.ex. ej leka då, han fiser mycket då också. Dietmaten var nog bra i början men den hjälper inte längre. Matte inte vågat ge annat än dietmat på vets inrådan så hon vet inte om någon annan mat gör det sämre. Det enda som hon vet som gör det sämre är när hunden ser en annan hanhund som han inte känner, då skäller han och hetsar upp sig och sedan efter ca 20 minuter är avföringen mycket lösare, men ej diarré. Han är också kastrerad  för att han var tokig i flickor, vilket de löpte eller ej. Mentalt är han snäll, envis, vill bestämma, kelig, trevlig, sällskaplig, lugn, finner sig i det mesta, älskar barn. Rädslor har han inga utom andra hanhundar som han inte känner och stora hästar.Bestämmer mig för att ge NAT-M 30 först för att veta att han är ren från all AB som han ätit, och för att han verkar väldigt sorgsen. 1 plusdos/dag i max 6 dagar och matte slutar ge vid förändring och ringer mig. Återbesök Det lutar åt Phos som konstitutionsmedel, men vi får se vad som händer med Nat-m.Matte ringer och berättar att hunden blivit stenhård i magen efter 3 doser, matte gav då en dos till och sedan slutade hon. Nu idag är han bra i magen, mycket bättre än han någonsin varit. Vi avvaktar tills återbesöket.Hunden sämre igen, Nat-M 200 1 plusdos/dag i max 6 dagar, sluta vid förändring. Matte ringer efter 14 dagar och vi flyttar fram återbesöket Hunden bättre vi avvaktar till ÅB. Återbesök Diktatorisk och vill bestämma, skäller uppfodrande om han inte får som han vill. Mycket gladare och piggare nu, kan till och med leka för sig själv nu. Rider på andra hundar, skäller och bär sig åt.Ger Lycopodium 200 1 plusdos/dag I max 6 dagar, sluta vid förändring. Ringer mig vid förändring eller efter 14 dagar och så bestämmer vi återbesökstid då.Blivit bättre mot små och/eller ljusa hundar och sämre mot svarta och/eller stora hundar. Blivit mycket gladare och vill nu träna igen. Skickar Lyc M, för att följa medlet ut, matte ringer vid förändring eller när det gått 14 dagar så bestämmer vi återbesökstid då.Telefonkontakt: Hunden gladare och mer med, vill leka och träna tycker det är kul när det händer saker, bättre mot andra hundar. Matte nöjd så vi avvaktar.

Höna med diarré, tarmen kommit ut en bit, kammen ramlat ned och blivit svart, trött, äter och dricker ej. Ger Arsenicum 30C 5ggr/dag i 2 dagar. dag 2 reser sig kammen upp, tarmen åker in, diarrén upphör, hönan börjar äta och dricka igen.

Tacka som lammat. Krafig mastit i hö juverdel, juvret och spenen stenhårt och svullet och blåsvart i färgen, ingen laktation, börjar att ge Lachesis C30 1 dos i ½timman, sprayar juvret med Aloe First. Efter 4 timmar är juvret mjukt, något mindre och den otäcka blåsvarta färgen är borta, det går även att mjölka henne nu. Byter medel till Belladonna som denna tacka svarat bra på förut, 1 dos 4xdagligen i 2 dagar, fortsätter att spraya juvret med Aloe First på tackans begäran, hon skjuter fram det sjuka juvret när hon får se flaskan. Fjärde dagen är juvret i rätt storlek och färg och lammen kan dia den spenen med.

Häst som bråkar med sin matte, försöker kasta av henne och är rädd för allt när de rider ut, står också och väver hela tiden inne i boxen, hästen hade flyttat till detta nya stället för bara några månader sedan. Hästen kändes väldigt sorgsen och fick ett medel mot gammal sorg. Hon blev helt annorlunda efter bara några doser, slutade att väva och att bråka vid ridningen.

Cairn terrier med furunkulos. Stora bölder mellan tassarna. börjar med att ställa honom på Aloe Vera och MSM i 3 månader, smörjer med Silverlotion och First, tassarna mycket bättre, det har under denna tiden varit 3 små bölder som snabbt försvann. Matte tycker detta funkar bra o ch vill fortsätta behandlingen och avvakta med homeopatmedel.

 

 

 

Ullabo´s Naturprodukter

Backvägen 2

545 35 Töreboda

Tel: 0703 993749

Email: ullabos59@gmail.com

Ullabos innehar F skatt

Öppettider i den fysiska butiken: Ring 0703 993749 för information.